Politika privatnosti

Namjena ove politike privatnosti je upoznati korinike, potencijalne kupce ili posjetitelje internetske stranice https://svadbeni.hr s namjenama i temeljem obrade osobnih podataka (u nastavku: Svadbeni.hr).

U Svadbeni.hr cijenimo vašu privatnost zato sve vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti.

Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR), konvencijama (ETS br. 108, ETS  br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će zaprimiti od vas kada posjetite Svadbeni.hr internetsku stranicu, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti sa Svadbeni.hr korisničkom službom ukoliko nas kontaktirate putem e-maila.

Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu podataka

Upravitelj osobnih podataka je web stranica Svadbeni.hr koja je u vlasništvu Obrta za računalno programiranje S3 Media (Hvarska 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska – MB: 98669290).

Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je na e-mail adresi dpo@svadbeni.hr

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati; osoba koja se može identificirati je osoba čiji se identitet može utvrditi izravno ili neizravno, posebno na osnovi identifikacijskog broja ili jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet.

Svadbeni.hr, sukladno s namjenama navedenim u nastavku te politikom privatnosti prikuplja sljedeće osobne podatke ovisno o tipu registriranog korisnika. Postoje dva tipa korisnika, Mladenci i Dobavljač.

Podaci koji se mogu prikupiti oisno o tipu korisnika su:

 • osnovni podaci o korisniku (ime i prezime, ime i prezime partnera, datum vjenčanja, adresa za naplatu);
 • kontaktni podaci i podaci o vašoj komunikaciji s Svadbeni.hr (e-mail adresa, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili email komunikacije, datum);
 • kanal i kampanja – izvor preko kojeg je korisnik-kupac došao u kontakt s Svadbeni.hr (internetska stranica i oglasna kampanja);
 • podatke o korisnikovim narudžbama i izdanim računima (datum zaprimanja i izvršenja narudžbe, kupljene usluge, cijene usluga, način plaćanja, adresa za naplatu, broj i datum izdavanja računa, oznaka osobe koja je izdala račun, itd.), ovo vrijedi isključivo tip korisnika Dobavljač;
 • podaci o korisnikovoj upotrebi internetske stranice upravitelja (datumi i vrijeme posjeta internetske stranice, posjećene stranice tj. URL-i, vrijeme zadržavanja na pojedinoj stranici, broj posjećenih stranica, ukupno vrijeme posjete internetske stranice, radnje na internetskoj stranici);
 • podatke iz dobrovoljno ispunjenih obrazaca sa strane korisnika, npr. u korištenju alata za planiranje vjenčanja ili dodavanja usluge koju obavlja;
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno ispuni kod zahtjeva na određene usluge, koje te podatke zahtijevaju.

Svadbeni.hr ne sakuplja i ne obrađuje vaše osobne podatke, osim kada mu vi to omogućite tj. za to date privolu, tj. kod registracije ili narudžbe usluga, kada se prijavite na primanje e-mail obavijesti, sudjelujete u nagradnoj igri itd., ili kada za skupljanje osobnih podataka postoji zakonska podloga ili Svadbeni.hr za obradu ima zakonit interes.

Vremensko razdoblje u kojem Svadbeni.hr čuva sakupljene podatke, je detaljnije objašnjeno u poglavlju Čuvanje osobnih podataka te Politike.

Namjena obrade i temelj za obradu podataka

Svadbeni.hr prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke temeljem sljedećih pravnih osnova:

 • zakon i ugovorni odnosi
 • zakonski (legitimni) interes
 • privola pojedinca tj. kupca

Obrada podataka temeljem zakona i ugovornih obaveza

U situacijama kada je osiguravanje osobnih podataka ugovorna obveza, obveza koja je potrebna za sklapanje i izvođenje ugovora sa Svadbeni.hr, ili zakonska obveza, morate osigurati osobne podatke:

Primjerice ukoliko sa Svadbeni.hr ne podijelite osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresu) Svadbeni.hr neće biti u mogućnost izraditi novi korisnički račun. Također ukoliko se ne podijele podaci o vašoj tvrtki i podacima za naplatu, Svadbeni.hr neće biti u mogućnosti izraditi novu uslugu na svom portalu i shodno tome neće moći objaviti navedenu usluge jer neće imati podatke o naručitelju i adresi za naplatu.

Namjena obrade podatakaDetaljno obrazloženje
Otvaranje korisničkog računaZa naprednije korištenje Svadbeni.hr platforme, korištenje naših alata za planiranje vjenčanja te dodavanja usluga potrebno se registrirati kao Mladenci ili Dobavljač. Za registraciju su potrebni sljedeći obvezni Osobni podaci – email adresa i lozinka za pristup stranici.
Sklapanje ugovora na daljinuZa sklapanje Ugovora na daljinu, potrebno je ispuniti podatke o vašoj usluzi te podatke za naplatu.


Obrada na temelju legitimnog interesa

Svadbeni.hr može podatke obrađivati i na temelju legitimnog interesa, koji su potrebni za bolje pružanje usluga, osim kada nad takvim interesima prevladaju interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca, na kojeg se odnose osobni podaci, koji zahtjevaju zaštitu osobnih podataka.

U primjeru upotrebe zakonskog interesa Svadbeni.hr će uvijek presuditi sukladno s Općenitom uredbom o zaštiti podataka.

Namjena obradeDetaljno obrazloženje
Općenita statistička obrada podataka o posjetiteljima, mladencima i dobavljačima usluga te potencijalnim novim kupcima (kontaktima) za namjene internih analiza prodaje, ponovnih narudžba, agregatnog ponašanja kupaca, optimizacije oglašavanja i poslovne optimizacijeNa web stranici Svadbeni.hr provodimo općenitu statističku obradu podataka o posjetiteljima, mladencima i dobavljačima usluga te potencijalnim novim kupcima (kontaktima), temeljem koje radimo interne analize prodaje, ponovljenih narudžbi i agregatnog ponašanja kupaca te pratimo i optimiziramo svoju poslovnu učinkovitost i optimiziramo svoje oglašavanje, npr.: – Pratimo koliko kupaca ponavlja narudžbe, koliko češto i u kojoj vrijednosti- Pratimo općenite statističke prodajne podatke, poput prosječne vrijednosti košarice, broja proizvoda u narudžbi i slično- Pratimo odazive na elektronsku poštu i različite marketinške poruke (Društvene mreže, Portali, internetski oglasi) i na temelju toga optimiziramo naše oglašavanje (odlučujemo što, gdje, kome i kako oglašavati).- Ova vrsta statističkog praćenja pomaže nam optimizirati poslovanje i oglašavanje te temeljem toga korisnicima možemo ponuditi bolje proizvode i usluge.
Podaci o vašim prijašnjim narudžbamaUkoliko kontaktirate Svadbeni.hr korisničku podršku naši djelatnici mogu imati pristup vašim prijašnjim narudžbama i povijesti narudžbi, kako bi vam mogu ponuditi bolju uslugu.
Automatsko email komuniciranje s Korisnikom temeljem nedovršene narudžbeTemeljem svog legitimnog interesa potencijalnim kupcima, koji su u košaricu dodali proizvode, a narudžbu nisu završili, povremeno pošaljemo e-mail obavijesti ili kontaktiramo putem telefona vezano uz neizvršenu narudžbu, s ciljem nuđenja pomoći ili informacija.
Prilagođeno komuniciranje (preko e-maila, obavijesti preko internetskog pretraživača, informacija na internetskoj stranici, društvenim mrežama) s prilagođenim popustima, ponudama i sadržajimaPovremeno svojim Korisnicima predstavljamo prikladne ponude, popuste i druge sadržaje, koje bi mogle biti zanimljive temeljem vaših prijašnjih interakcija. Za to koristimo sljedeće vaše podatke: Demografski podacii (spol, datum rođenja tj. starost, adresu); Povijest vaših narudžbi (kupljene usluge, vrijeme kupnje, broj narudžbi); Pregledane stranice (pregled pojedinih proizvoda ili sadržaja koje mogu pokrenuti slanje prilagođenih obavijesti); Vaši odazivi (otvaranje obavijesti, klik na poveznicu, narudžba) na različite obavijesti koje vam šaljemo. Ne koristimo bilo kakvo automatsko profiliranje, već samo odabiremo prikladan izbor primatelja za pojedine obavijesti. Pri tome se nikada ne fokusiramo na podatke pojedinaca, već izvodimo agregatnu obradu većih skupina. 

Obrada na temelju vaše suglasnosti

Svadbeni.hr prikuplja (koristi) vaše osobne podatke samo kada mu to vi omogućite odnosno kada date izričitu privolu tj. suglasnost:

 • kako bi vam omogućili upotrebu vašeg Svadbeni.hr korisničkog računa i objavu vaših usluga na našoj web stranici, te u svrhu tehničke administracije na Svadbeni.hr internet stranici,
 • kako bi vam osigurao pristup do posebnih informacija koje su vam dostupne na internet stranici Svadbeni.hr i na vašem korisničkom računu/profilu,
 • pripremu i slanje personaliziranih e-mail poruka, samo ukoliko ste se pretplatili na primanje promotivnih e-mail poruka
 • slanje reklamnih obavijesti i drugih sadržaja preko elektronske pošte, redovne pošte kada ste tome dali suglasnost,
 • sve druge specifične namjene s kojima ste suglasni u svrhu poslovanja s Svadbeni.hr

Profiliranje korisnika na temelju suglasnosti

Temeljem vaše suglasnosti za primanje personaliziranih e-mail obavijesti Svadbeni.hr će vas obaviještavati o posebnim ponudama, novostima, promocijama, akcijama i drugim posebnim ponudama.

Kako bi osigurali da primate samo one ponude koje su vama zanimljive, omogućili smo korisnicima da definiraju područja interesa za koja žele primati promotivne obavijesti.

Da bi za vas kreirali najbolje ponude, možemo koristiti neke od sljedećih osobnih podataka:

 • Demografski podaci o adresi
 • Povijest vaših narudžbi (kupljene usluge, vrijeme kupovine, broj narudžbi)
 • Interesi (ukoliko ispunite upitnik o vašim interesima, slati ćemo vam promotivne materijale samo za kategorije usluga za koje ste izričito označili da želite primati)
 • Ponašanje na Svadbeni.hr internetskim stranicama (pregled pojedinih proizvoda ili kategorija proizvoda, dodavanje proizvoda u košaricu, internetske transakcije)
 • Vaši odazivi (otvaranje poruka, klik na poveznicu, kupnja) na različite poruke koje vam šaljemo.

Temeljem vašeg izbora u šaljemo vam personalizirane promotivne poruke:

 • Samo one kategorije proizvoda za koje ste iskazali interes i potvrdili njihovo primanje u postavkama profila
 • Izdvojene ponude za redovne kupce (Redovni kupci češće primaju posebne ponude rezervirane samo za njih)

Ukoliko se u bilo kojem trenutku predomislite, i više ne želite primati Svadbeni.hr promotivne poruke ili želite ažurirati svoj profil i izmjeniti/nadodati popis kategorija koje vas zanimaju to u svakom trenutku možete napraviti slanjem na naš mail upravitelju za zaštitu podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Svadbeni.hr će čuvati vaše osobne podatke toliko vremena koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni (npr. kako bi imali pristup i mogli koristiti vaš internetski račun i internetsku stranicu Svadbeni.hr, kako bi mogli ispuniti vašu narudžbu, za provjeru vaših plaćanja i ispunjenje drugih vaših i/ili obaveza, kako bi mogli pristupati do posebnih informacija koje dostupne, kako bi vam mogli slati e-novosti i sl.).

Sve osobne podatke koje obrađujemo na osnovi zakona, Svadbeni.hr čuva u okviru zakonsko određenog razdoblja.

Sve osobne podatke koje obrađujemo zbog izvođenja ugovornog odnosa s pojedincem, Svadbeni.hr čuva u vremenskom razdoblju koje je potrebno za izvršenje ugovora i još 5 godina nakon prestanka trajanja ugovora. Osim u slučaju ako do sukoba u vezi ugovora, u tom slučaju Svadbeni.hr čuva podatke 5 godina nakon pravomoćne sudske ili arbitražne presude ili nagodbe, a u slučaju da nije došlo do sudskog spora Svadbeni.hr čuva podatke 5 godina nakon datuma mirnog rješavanja spora.

Sve osobne podatke koje obrađujemo na osnovi osobne privole pojedinca ili zakonskog interesa, Svadbeni.hr čuva trajno do prekida privole od strane pojedinca, tj. do zahtjeva prekida obrade. Te podatke Svadbeni.hr će obrisati prije prekida privole od strane pojedinca, samo ako je postignuta namjena obrade osobnih podataka ili ako tako određuje zakon.

Ugovorna obrada osobnih podataka

Kao pojedinac ste upoznati i slažete se s time da prodavatelj može pojedine aktivnosti, koje uključuju vaše osobne podatke, povjeriti drugim osobama (ugovornim obraditeljima podataka). Ugovorni obraditelji podataka povjerljive podatke mogu obrađivati isključivo u imenu prodavatelja i u ograničenjima ovlaštenja prodavatelja (u pismenom ugovoru odnosno u drugom pravnom aktu) i u skladu s namjenama koje su opredijeljene u ovoj politici privatnosti.

Ugovorni obrađivači podataka s kojima Svadbeni.hr dijeli određene podatke su su:

 • računovodstveni servis, odvjetnički uredi i drugi ponuditelji pravnog savjetovanja,
 • ponuditelji obrade podataka i analitike,
 • ponuditelji slanja e-maila (Mailchimp)
 • ponuditelji sistema za plaćanja, kao što su: Solo
 • ponuditelji rješenja za internetsko oglašavanje (npr. Google, Facebook)

Prodavatelj neće posredovati vaše osobne podatke trećim neovlaštenim osobama.

Svadbeni.hr ili njegovi ugovorni obrađivači, osobne podatke koje obrađuju neće posredovati u treće države (izvan država članica Europskog gospodarskog prostora – članice EU te Island, Norveška i Lihtenštajn) i u međunarodne organizacije, s iznimkom SAD-a – svi ugovorni obrađivači u SAD-u su uključeni u program Privacy Shield.

Sloboda izbora

O informacijama koje posredujete odlučujete vi. Ako se odlučite da vaše podatke prodavatelju nećete posredovati, tada nećete imati potpuni pristup do određenih mjesta, tj. funkcija na internetskoj stranici i nećete moći izvršiti registraciju na stranicu Svadbeni.hr niti izvršiti kupovinu.

Ako ste se pretplatili na primanje promotivnih poruku, i predomislite se, uvijek se možete odjaviti klikom u mailu kojeg dobijete s promotivnom porukom. 

Automatsko bilježenje informacija (neosobni podaci)

Kada pristupate internetskoj stranici, općeniti se, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama.

Kolačići

Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu internetske stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja.

Kolačiće možemo podijeliti u dvije skupine: osnovni (bez navedenih kolačića nije moguće koristiti stranicu Svadbeni.hr jer registracija nije moguća kao niti objavljivanje usluga i korištenje alata za planiranje vjenčanja) i promotivni (kolačići koji prate korištenje web stranice u svrhu poboljšavanja kvalitete usluge).

Postavke kolačića možete definirati u svom internet pregledniku, uz napomenu da isključivanjem osnovnih kolačića stranica Svadbeni.hr neće raditi, nećete moći pretraživati ponudu, dodavati proizvode u košaricu, registrirati se ili izvršiti kupovinu. Promotivne kolačiće u svakom trenutku možete ugasiti u svom internet pregledniku.

Više o kolačićima na linku: Politika kolačića

Sigurnost

Prodavatelj poduzima sve potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost vaših osobnih podataka. Vaši podaci su cijelo vrijeme zaštićeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipuliranja i neautoriziranih pristupa ili neautoriziranih otkrivanja.

Promjene

Ova politika privatnosti može se promijeniti ili nadopuniti u bilo koje vrijeme bez prethodnog upozorenja ili obavijestiUpotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.